Herunder er der en tabel, hvor hver linje er en enhed. Længst til venstre står sagsnavn, sagsnummer eller enhedsnavn(afhængigt af hvad I skriver i tabellen i ”Edit”), herefter boringsnummer(eller anden identitet). Hvis boringen er indberettet, og I i Edit har skrevet boringens DGU-dr, vil det her i tabellen virke som shortcut til boringen i Jupiterdatabasen. I næste celle står tid for seneste data-upload. I de følgende to felter står senest målte værdi for de to potentielle indgange ai1 og ai2 (som udgangspunkt vandspejl og temperatur, men kan være andre parametre med andre sensorer) Næste celle, v1 viser spænding på det primære batteri(x100), og i de sidste 2 celler er link til indstillinger (Edit) og link til loggede data (Se data) med antal loggede datasæt i parantes.

Sag Boring DGU nr Tid for sidste data ai1 ai2 v1
Søkærvej 8, 8732 Hovedgård Pejleboring ved stuehus Ikke registreret boring 22-01-2025 11:59:15 0,86[m] 0,00[] 3,84 Edit (62) Se data (1851)

Edit

Ved at trykke på "Edit" kommer man ind i en tabel, hvor tid for seneste upload og tid for næste upload står øverst. I de næste tre linjer herunder kan man skrive sagsnavn eller -nummer, målepunkt, f.eks. boringsnummer, og DGU-nr. hvis boringen er registreret (vil som nævnt virke som link til Juiterdatabasen i oversigten på jeres hovedside).
De næste to linjer er shortcuts til sensorindstillinger, der behandles længere nede.
I de næste to linjer kan man vælge loggeinterval og uploadinterval. (Det tal du skriver, angiver antal 6 minutters perioder imellem hver logning og hvert upload)
i næste linje er det muligt at vælge GPS positionering til og fra. 0 angiver ingen positionering og et positivt tal angiver hvor mange positionssæt enheden skal beregne og derefter midle imellem. GPS positionerne der er skrevet i højre side af datatabellen virker som links til GoogleMaps.
GPS kræver meget strøm, og positionerne er ikke særligt nøjagtige endnu. Vi anbefaler, at I kun bruger funktionen lejlighedsvist og med forbehold for lav præcision.
En lille note: Hver gang enheden har været slukket (eller der er blevet trykket på reset), vil der ved den anden upload herefter automatisk laves en GPS position. Det gøres anden gang, og ikke første gang, fordi man så ikke skal vente på GPS'en ved hver genstart i forbindelse med kalibrering.

Nederst er der en log over de ændringer der er foretaget, hvor man på tabelform kan se, hvem der har foretaget ændringer hvornår.

Husk at trykke ”Opdater”, når du har foretaget ændringer. Når du efter opdatering trykker ”tilbage”, skal du indtil videre opdatere siden (F5) for at se opdateringerne. I skal være opmærksom på, at forsiden indtil videre kun opdaterer ca. hver time, så der går lidt tid, før de ændringer I indtaster i "Edit" kan ses her.

Sensorindstillinger

Der er i 7. Og 8. Linje i tabellen i "Edit" links til sensorindstillinger:

"ai1"
Når der trykkes på linket til ai1 kommer der en GUI frem, hvor man med radioknapper kan vælge hvordan data for vandspejl skal vises, enten som direkte sensoroutput (vandtryk i meter over sensorens membran), TOR (afstand fra vandspejl (VS) til top af rør), m u.t. eller som kote. Men før anden indstilling end direkte sensoroutput kan virke, skal forskellige data skrives ind i tabellen.

"Sensorplacering" er afstanden fra top af rør til sensormembranen. Når sensoren er sænket ned i boringen, og vandspejlet er stabilt skal boringen pejles (afstand fra VS til top af rør) Pejlingen skrives ind i det øverste grå felt. Når enheden herefter har været online og har skrevet et direkte sensoroutput (vises som mA), beregnes et forslag til sensorplacering "Beregnet sensorplacering", der vises til højre for, hvor du skrev pejlingen. Dette tal skrives i det grå felt ud for "Sensorplacering"

TOR Når "Sensorplacering" er udfyldt, vil der, når "TOR-visning" er valgt, udlæses en værdi der svarer til en pejling fra vandspejl til top af rør.

m u.t. For at en m u.t. visning skal være korrekt, skal afstand(i meter) fra top af rør til terræn skrives ind i "Offset" Hvis top af rør er over terræn er tallet negativt.

Kote Hvis VS skal vises som kote skal datum (eks.: DVR90) skrives i første grå felt til højre for "Kote-radioknappen" og koten for top af rør i næste grå felt.

"ai1 Navn" I næste linje ud for "ai1 Navn" vil det være mest logisk for en dybdemåling at skrive VS som vil være det, der står i toppen af tabellen med loggedata, og i linjen herunder udfor "enhed" vil det være standard at skrive m (for meter). Men hvis kotevisning er valgt, vil navn på datum stå i toppen af tabellen, og meter vil derfor være underforstået.

Kalibrering

De næste to linjer i GUI'en er til kalibrering af sensor. Udgangspunktet er 4 - 20 mA for sensorens fulde målebredde, men kalibreringen kan med et rimeligt resultat foretages med mindre forskel på to kalibreringspunkter end den fulde bredde. Det kan være besværligt at finde en vanddybde på 5 m og da der er tale om en lineær kurve, og nøjagtigheden er god, kan 2 m dybt vand være nok til en kalibrering af en 5 m sensor og alligevel resultere i en præcision på bedre end 2 cm.

Selve kalibreringen foretages lettest ved at genstarte enheden med reset-knappen. Når enheden har været oppe og aflevere en måling kan det direkte sensoroutput i mA ses øverst på siden ud for "Sensor direkte". Da selve sensoren sidder lidt forskelligt i de forskellige sonder vi anvender, anbefaler vi, at hele sonden nedsænkes i vand til første punkt, der indledningsvist ud for "Kalibrering 1 x,y" skrives som 0 i første grå felt med det tilsvarende output i mA fra øverst på siden skrevet ind i feltet til højre herfor. Dernæst sænkes sonden eksempelvis 2 meter yderligere ned i vandet og printet genstartes. Herefter skrives udfor "Kalibrering 2 x,y" 2,0 og det nye sensoroutput i de to grå felter.

Herefter tages sensoren op af vandet og printet genstartes. Nu vil der i feltet øverst til højre stå en negativ værdi i meter. Dette tals numeriske værdi skrives i det grå felt ud for "Kalibrering 1 x,y", hvor der tidligere stod 0 og lægges til det tal (eks. 2m) der står i det grå felt til højre udfor "Kalibrering 2 x,y".

Tryk herefter på Opdater og nu skulle der gerne stå 0,0 m øverst til højre

"ai2"
Når der trykkes på linket til ai2 kommer der en GUI frem som i udgangspunktet er mage til den der ligger under "ai1", men da den ikke er i brug på Swecos enheder (indtil videre), har vi valgt at skrive A2 i "ai1 Navn". og - i "enhed", Så der i kolonnen i "Se data" står A" i toppen og 0,0 i alle celler herunder.

I kan købe sensorer med temperaturføler, eller I kan vælge at sætte to tryksensorer til den udgave I har, og så skal GUI'en udfyldes herefter. Vi står til rådighed med vejledning, hvis I skulle finde på at tilslutte andre 4-20 mA sensorer. (kan være andre parametre end tryk og temperatur)

Se data

  • Første kolonne er det enkelte datasæts nummer fortløbende fra 1 og op
  • Anden kolonne er tiden for det enkelte datasæt
  • Tredje kolonne er vandstand
  • Fjerde kolonne er som udgangspunkt temperatur, hvis sensor er installeret
  • Femte kolonne er spænding på batteri til styreprintet x 100
  • Sjette kolonne er spænding på målekredsens batteri x 100
  • Syvende kolonne er GSM signalets styrke (0 – 32)
  • Ottende kolonne er GPS-position der virker som link til Google Maps. (Position måles kun ved tid for upload)
  • Niende kolonne er udtryk for antal datalinjer, der har været logget på enheden før upload.